Odrůda Neuburské není ve vinicích moc k vidění, tedy ani u všech vinařů ji nemusíte ochutnat. Její podíl na celkové ploše vinohradů ČR je menší než 2%. Důvodem nízké obliby v pěstování této odrůdy je fakt, že je bujně rostoucí a tedy náročná na zelené práce ve vinohradu.
V mém provedení ochutnáte polosuché víno, mohutné a tělnaté, s jiskřivou kyselinkou a výrazným aroma, které jde až do tónůčerného rybízu, připomínající Hibernal. Víno lze deklarovat i jako suché (s ohledem na vyšší kyselinu), já se ale držím zásady, že deklaruji suchá vína čistě a jednoznačně v rozmezí cukru 0-4 g/l.
Dá se u něj sedět celý večer. Je vhodné na archivaci.
Takhle to cítím já. Budu rád, když pro ostatní přidáte i vy své hodnocení v záložce "Komentáře". Děkuji Ivo Burian.
Dle zbytkového cukru: | polosuché | ||
Dle zatřídění: | s přívlastkem: Pozdní sběr | ||
Rok sklizně: | 2021 | ||
Zbytkový cukr [g/l]: | 4,6 | ||
Kyseliny [g/l]: | 8,4 | ||
Alkohol [% obj.]: | 13,0 | ||
Bezcukernatý extrakt [g/l]: | 22,2 | ||
Vinařská oblast: | Morava | ||
Vinařská podoblast: | Mikulovská | ||
Vinařská obec: | Milovice | ||
Viniční trať: | Strážný vrch | ||
Číslo šarže: | 1-13 | ||
Evidenční číslo jakosti: | 40F1-22/10 | ||
Uzávěr: | šroubový | ||
Objem [l]: | 0,75 | ||
Alergeny: | oxid siřičitý |