Méně zbytkového cukru dává vyniknout odrůdovému aroma. Víno je se svěží vůní a dobře pitelné. Plné květnaté aroma s citrusovými plody, v ústech s dlouhou a jemnou dochutí - to je kombinace, která láká k dalším douškům.
Již tradičně dělám dvě šarže Pálavy: jednu co nejvíce do sucha a jednu polosladkou (letos 36,4 g/l). Porovnejte si obě.
Takhle to cítím já. Budu rád, když pro ostatní přidáte i vy své hodnocení v záložce "Komentáře". Děkuji Ivo Burian.
Dle zbytkového cukru: | suché | ||
Dle zatřídění: | s přívlastkem: Pozdní sběr | ||
Rok sklizně: | 2021 | ||
Zbytkový cukr [g/l]: | 3,8 | ||
Kyseliny [g/l]: | 8,0 | ||
Alkohol [% obj.]: | 12,5 | ||
Bezcukernatý extrakt [g/l]: | 23,9 | ||
Vinařská oblast: | Morava | ||
Vinařská podoblast: | Mikulovská | ||
Vinařská obec: | Bavory | ||
Viniční trať: | U rybníčka | ||
Číslo šarže: | 1-11 | ||
Evidenční číslo jakosti: | 40F1-22/44 | ||
Uzávěr: | šroubový | ||
Objem [l]: | 0,75 | ||
Alergeny: | oxid siřičitý |