Rulandské bílé patří mezi tzv. klasické odrůdy. Lze ji připravit běžným způsobem a do roku vypít nebo si s ní trochu pohrát a udělat něco zajímavějšího, což je tato šarže. Víno bylo pomalu kvašeno za nízké teploty, půl roku mícháno na jemných kvasničných kalech a současně leželo na barikovém drevě. Výsledkem je tělnaté víno s vyšší barvou, s jemným květinovým až chlebnatým aroma. V chuti je znát vysoký extrakt, je plná, dlouhá, s tóny hrušky, chlebové kůrky, mírně lipového květu a kouřovou dochutí. Nutno dodat, že ležením v láhvi se nám zatím vyvíjí pozitivním směrem.
Takhle to cítím já. Budu rád, když pro ostatní přidáte i vy své hodnocení v záložce "Komentáře". Děkuji Ivo Burian.
Dle zbytkového cukru: | suché | ||
Dle zatřídění: | s přívlastkem: Pozdní sběr | ||
Rok sklizně: | 2018 | ||
Zbytkový cukr [g/l]: | 2,0 | ||
Kyseliny [g/l]: | 6,5 | ||
Alkohol [% obj.]: | 13,0 | ||
Bezcukernatý extrakt [g/l]: | 25,8 | ||
Vinařská oblast: | Morava | ||
Vinařská podoblast: | Mikulovská | ||
Vinařská obec: | Strachotín | ||
Viniční trať: | Šusfeldy | ||
Číslo šarže: | 1816 | ||
Evidenční číslo jakosti: | 52H1-21/21 | ||
Uzávěr: | korek DIAM | ||
Objem [l]: | 0,75 | ||
Alergeny: | oxid siřičitý |